Hoppsan!

Tänk vad ett nytt jobb kan ställa till för bloggen :-) Inte ett inlägg på två veckor, men nu så är det lördag och jag är ledig så jag passar på att slänga in några ord här.

Jag tycker det nya jobbet fungerar bra! Det är svårt ibland men otroligt nog så kan jag svara på vissa frågor utan att behöva leta reda på en handledare. Det svåraste är att lita på sig själv att man inte har missat någon information som ska ut eller skrivas in i journalerna eller vilken blankett som ska skickas ut eller vilket datasystem jag ska titta i. Men som sagt, det går bättre och bättre :-)

Här kommer en annan häpnadsväckande nyhet, jag har börjat träna på Friskis & Svettis. Jag ljuger inte, var dit två gånger den här veckan och då kan man väl säga att jag är på G! Tänker gå dit på måndag också och förhoppningsvis på onsdagen också. Tisdagskvällen tänker jag tillbringa på Kicks och få lite makeuprådgivning som jag fick i födelsedagspresent av brodern. Kanske en middag ute efter det med mannen i mitt liv eftersom vi kommer vara barnlediga hela veckan. Sonen ska få vara en vecka med mormor och morfar och bli lite bortskämd, det är han värd.

Nu ska jag gå och äta lite lasagne, har varit riktigt duktig och gjort två formar med lasagne och ett gäng med köttbullar. Troligen är allt uppätet till imorgon om jag känner den här familjen rätt... :-)

Hur mäter du egentligen...

Tänk vad tiden bara flyger iväg! Två veckor har gått sedan jag började på FK och på måndag börjar jag ta samtal för första gången. Det känns både roligt och läskigt. Eftersom det finns något som heter sekretess så har vi inte kunnat vara inne i systemen och lekt någonting utan har bara fått se lite grann när vi suttit med en annan telefonist och lyssnat på samtal. Men här kostar det ju inte 12.50 per minut att ringa så det är ju inte någon större fara att be någon vänta lite medan man letar rätt ställe att titta på. Vi får alltså inte bara ta ett personnummer och sitta och titta på och allra helst inte oss själva. Det är strängeligen förbjudet att göra det och även närstående och bekanta är förbjudna att titta på också.

Tisdag och onsdag var vi i Stockholm och satt och lyssnade på dem som sitter på samma "förmån" som vi. Dessutom fick vi veta hur man tidrapporterar och bara det ska göras i TRE olika system. Helt otroligt... :-)

Idag var jag lite sugen på att åka till Furuviksparken men det suget försvann när jag tittade ut på hällregnet. SÅ himla kul är det inte att vara där i regnkläder. Men på midsommarafton då får det bli vilket väder det vill, då ska vi dit ändå.

Badrumen då, ja.... suck.

I måndags dök VVS-firman upp precis när jag skulle springa till bussen halv åtta. Maken och sonen låg och sov fortfarande så det blev jag som fick visa VVSarna vad som skulle göras. Det visade sig att "någon" ähum ok då, det var undertecknad, har inte mätt så noga hur saker och ting ska få plats. Det var beställt en duschhörna på 90x90 men den var försenad så de hade den inte med sig, som tur var visade det sig. Jag hade klantat mig med storleken på handfatet och spegeln. Vi har köpt lika både till badrummet nere och uppe men det är så att uppe har vi ett fönster som jag "glömt bort" att ta med i beräkningen av bredden. Det får inte plats en spegel som är 60 cm bred utan max 40 cm. Så killarna ringde och ändrade duschmåtten till 80x80 istället för annars hade det inte funkat alls och så satte de bara upp handfatet inklusive skåp. Så nu ska vi försöka lösa spegelproblemet, för man vill ha en spegel att glo i när man står vid handfatet, det bara är så!
På måndagskvällen så drog vi iväg till K-rauta strax innan de skulle stänga för att kolla om de hade något bra alternativ och faktiskt så hade de ett spegelskåp i valnöt, precis vad vi ville ha! En anställd hämtade paketet åt oss på lagret och körde ut det till utgången och jag betalade. När vi kom hem så tyckte jag att maken var så himla gnällig om hur tungt paketet var, det var ju bara en liten spegel på 40x50 cm, vad gnällde han om. Ja... när vi kom hem så öppnade vi kartongen lite försiktigt och vad får vi se om inte BÅDE en spegel och en kommod! Tänk om man hade fattat i affären att det var ett set, det framgick ingenstans. Så det var bara att åka tillbaka med den kvällen efter. Jag frågade om jag fick köpa bara spegeln men det var omöjligt. Det var väl i o f s väntat men jag ville så gärna ha den... :-(

Vad sjutton ska vi göra med den spegel vi inte kan använda!? Den köpte vi i december på Coop, jag antar att de inte vill ha den tillbaka. Någon annonssida på nätet kanske man kan

vet hut!

Igår kväll så var det kanonväder så vi bestämde oss för att premiärgrilla lite här hemma. Sonen fick en liten vattenpistol när vi handlade maten och sprang ut och lekte med sina kompisar när vi kom hem. När jag nästan var färdig med grillningen så kommer en av grannarna och berättar att om sonen kommer hem och säger att han blivit omkullknuffad och slagen i magen av en 15-åring på moped, så var det sant!

Hon hade suttit på altanen precis bredvid där barnen lekte då en annan granne kom cyklande och då jagade småpojkarna henne och hon spelade med för glatta livet :-), hon är då för härlig! Så kom det ett par grabbar på mopeder åkande och då trodde nog småpojkarna att de också ville vara med på leken så de sprutade lite vatten på dem också. Det är alltså inga bautavattenkanoner vi pratar om här utan minsta sorten av vattenpistol. Då kliver den ena killen av moppen, går fram till sonen och knuffar omkull honom och ger honom ett slag i magen och säger att han ska lära sig veta hut! Då studsar min granne upp från altanen och skriker åt honom att är du inte riktigt klok! Vad håller du på med! Du är 15 år och han är 5 år har du ingen hjärna!? Han hade mumlat något och så sa han igen att sonen skulle lära sig veta hut och då sa hon till honom att om det är någon som skulle lära sig veta hut så var det han som var 15 år. sen hotade hon honom med polisen och då kastade han sig upp på moppen och drog.
Tyvärr så tog han aldrig av sig hjälmen så hon såg inte hur han såg ut men det går ju att känna igen både moppe och hjälm förstås.
Jag tycker det känns så overkligt, att en stor kille går och ger en sån liten kille spö. Jag blev mest chockad men funderar hur jag hade reagerat om jag hade sett det med egna ögon. Jag hade nog ryckt hjälmen av huvudet på honom och kvistat av honom öronen. Åtminstone har jag gjort det nu i efterskott i min fantasi plus gett honom ris på rumpan.

Jag gick och hämtade sonen och kollade hur det var med honom. Slaget var troligtvis inte så hårt att han blev skadad inne i magen, men det är ju svårt att säga. Men jag får gå efter att han kunde leka efter en stund och hade inget märke på magen. Men min lille skrutt har fått stryk, jag trodde att jag skulle behöva oroa mig över det när han blir tonåring, men inte nu!

Ja, sen så när vi var hemma så gick det inte många minuter förrän han lyckades sätta sitt lilla pekfinger på grillens lock. och det var ju varmt... Så det var bara att springa in och spola spola spola och spola lite till.

Det var inte riktigt hans kväll men tillslut så kunde vi sätta oss ute och äta, han med en skål kallvatten på bordet där han hade hade handen hela tiden.

Idag ska vi på kalas i alla fall, sonens bästa kompis fyller år så nu hoppas vi på en bättre dag!


Just så var det

Förvaltningslagen heter det ju. tänk att det skulle sitta så långt inne :-)

Har kommit hem från avslutningsfesten med Eniro, det var många där, i stort sett alla, men jag saknade några...
Det var mycket god mat där på kajkanten smarrigt värre! Önskar att jag tagit med en matlåda att smyga ner lite kyckling och potatisgratäng i...
Vi bjöds också på "skönsång" från de som kastade sig över singstar, nej då det var inte så illa jag lät bli att sjunga Careless whisper. (internt mellan mig och min man, sorry)

Godnatt kära vänner och tack för ikväll!

FL!?

Nu har jag varit på mitt nya jobb i två dagar, började på Försäkringskassan igår (jag och 14 till från Eniro) och ska jobba på telefonkundtjänsten där åtminstone året ut! Sen får vi se om det finns möjlighet att fortsätta. Jag tror jag börjar med att ta en dag i taget...


Jag har en egen arbetsplats, vilket jag tycker känns fantastiskt för jag är van att sätta mig där det är ledigt. Ska ta med ett kort på sonen att dekorera med imorgon :-) Har en jätteskärm, jämfört med hemma, men förstår att det behövs med tanke på hur mycket det är att hålla reda på samtidigt. Har nu suttit framför denna skärm hela dagen och gjort kursavsnitt om FL, en lag som jag hela kvällen nu försökt komma på vad den heter egentligen. Hjälp mig jag har fått helt hjärnsläpp! Alla möjliga förslag dyker upp i hjärnan men inte det rätta. Frustrerande! får en ju att tvivla på att man ska kunna lära sig något...


Helgen som var så jobbade jag natt på Eniro, sista natten med gänget, nästan. Ska jobba midsommarnatten också men sen är det helt finito. Det var körigt hela helgen för på lördagen så slutade jag 6.15 på morgonen och sen så sov jag några timmar innan det blev dags att kliva upp och gå på barnfesten i kvarterslokalen. Där dök det upp 3 barn inklusive 2 barn från styrelsen. Med andra ord 1 barn kom. Det var tio barn anmälda så jag undar var de var någonstans... det är så typiskt när man anordnar något och så kommer det knappt någon. Det är så trist.

Men på kvällen så blev det fler istället, då blev det vuxenfest och vi åt festplanka som är så himla smarrigt åtminstone om man köper den på Ica plus här där jag bor. vid 23 tiden fick jag dra för då var det dags att arbeta igen och koppla fulla människor till taxi.

Då är ni uppdaterade om vad som händer :-)


RSS 2.0