packningsdags

Då var det dags att börja packa väskan, imorgon så far vi iväg till Mallorca! Tjoho!
Jag har inhandlat en ny bikini, chockrosa med blommor på och vem vet, kanske självlysande i mörker också. :-)

Jag har köpt nya skor, kanske inte så himla smart men vad ska jag göra då, gå barfota? Eller i vinterkängorna? Nej jag har slagit till på tre par skor, för varför begränsa sig... har jag väl kommit igång så är jag svårstoppad.

Nu gäller det bara att få fram resväskan ur klädkammaren, det jobbet lämnar jag till Maken. Stackaren som inte får följa med får jobba lite för att få iväg frugan.

Passet måste jag plocka fram också ja. och rensa plånboken från det mesta innan någon annan gör det.
Men först ska jag iväg på körövning, vi har två konfirmationer att ta hand om när vi kommer hem så vi kan inte ligga på latsidan hela tiden, bara nästan.

Hur går det med rustningen då undrar säkert ALLA? Nehej.. men det går rätt bra i alla fall. Idag har snickaren varit här och satt upp ett par gipsväggar och dragit kanaler så att elektrikern slipper det. Men sen tror jag inte det händer så mycket mera den här veckan. Kakelkillarna kommer på måndag. Den som ska laga hålet i taket har jag ingen aning om när han/hon dyker upp, men det visar sig.

Nu ska jag ha en skön semester, vila från alla uppsägningar, gipsdamm, provisorisk dusch, matlagning och stress.
KRAM på er.


and down came the roof...

japp det gjorde det. Vi har precis börjat på rustningen av badrum nr 2 på övervåningen och vi har rivit tapeter och matta den här veckan och imorse kom VVS-killarna för att riva ut inredningen och för att flytta golvbrunnen. Det gick inte att vara inomhus, det här ljudet är olidligt, som en jättebautagigantisk tandläkarborr låter den som. Jag och sonen gick ut till lekparken men Maken hade fått för sig att han skulle sätta fast kabeln till digitalTVn i dörrkarmslisterna. Den har ju bara hängt lös i ett år så det måste ju göras precis just då. Han lyckas trycka in knivbladet i mjukdelen på tummen, precis efter att han tänkt att det kanske inte var så säkert det han höll på med, det var det inte nej. Blodet rann rann rann. När det hade slutat så gick han ut. Gav sonen fart på gungan och slår huvudet i tvärbalken på gungställningen så att tänderna smäller ihop och en flisa går ur framtanden. Kunde det inte ha stoppat där? Men nej då...
Vi gick in för att göra rent såret på handen och göra sonen klar för dagis när jag helt plötsligt tittar in i vardagsrummet. I taket är det hål. på golvet är det gipsklumpar. och på bokhyllan och på leksakerna och på lite annat.
Sonen grät för han hade suttit i soffan bredvid när det rasade ner så han blev rädd. Jag galopperade upp för trappan och stoppade killarna. Ja, så nu har vi hål i taket. Inte rakt igenom men en halv kvadrat gipstak är borta. Så nu har de lite mer att fixa med.

Just nu har jag ett svårt samtal på texttelefoni så jag avslutar för nu


sexig röst!?

jahaja, hörde nyss en kund säga till sin kompis innan han stängde av telefonen "jag älskar deras röster de låter alltid så sexiga!"... jag skrattade så jag nästan trillade av stolen, vi skulle ju kunna sitta här med papiljotter i håret i morgonrock och ciggen hängande i mungipan i ett sånt där munstycke hahaha!

Kanske något att skriva i CV't, har en sexig röst. Kanske man får jobb på 1118800 istället då som skulle utbilda sina telefonister att låta mera sexiga, moahahaha!

En timme kvar av kvällspasset... längtar hem till kudden.


snart lyfter vi!

Jag har nästan glömt bort att jag ska åka till Palma de Mallorca om två veckor! Det går så fort och jag har så mycket annat i huvudet nu med uppsägningen och allt att jag nästan glömt. Men blev påmind idag i alla fall när vi skulle välja mat till en gemensam middag där. Vi är 33 personer som åker tillsammans, vi sjunger i samma kör. Så gissa om vi kommer att sjunga så fort vi får möjlighet till det. inget organiserat uppsjungningstillfälle finns men det går alltid att improvisera. Får väl sjunga på stranden om inte annat :-)

Lite badrumsuppdatering: idag har de varit och satt silikon i alla springor så nu är det alltså färdigkaklat! Nu får VVS-firman komma och göra sitt och jag hoppas de kommer imorgon! Ska torka av kaklet med en frottéhanduk också men det kan kanske vänta. eller också går jag och gör det nu, klockan är ju bara halv elva på kvällen. Kan ju inte frångå min vana att köra igång projekt efter 22...

brudhippa

jag var trög i starten men tvingade mig att göra mig klar för festen med tjejerna, och det var värt att droga sig med alvedon och smink och vara med, för himlans vad kul det var!
Vi skulle ju överraska ett par av tjejerna, en som fyllt 30 och en som tagit examen, det visste jag. men det jag inte visste det var att de köpt en bröllopspresent åt mig och maken! Dessutom drog de fram en tiara som jag fick ha resten av kvällen, jag skulle inte komma undan helt :-)
och när vi var på restaurangen lite senare så kom personalen in med champagne! För MIN skull! jösses! Jag smakade ett par klunkar men resten fick de andra, jag kör ju. Sen kom folk fram till mig från borden runt omkring och önskade lycka till :-) hihi!

Kom hem sent, jag som nästan hade tänkt hoppa över maten och bara vara med på förfesten, puh! Hela söndagen har jag latat mig, förutom nu när klockan passerat 22, för då har jag målat elementet till badrummet. Det är ju normalt. samtidigt  gjorde Maken rent avloppet från badkaret. det är ju normalt.

Ha en normal natt allihopa
kram

det gick bra..

som tur var gick det bra att vända på dekorlisterna som satt upp och ner. Han tyckte det var lite pinsamt tror jag, men inte gör det mig något när det gick att fixa. Golvet är lagt, ska ligga över helgen innan det blir fogat. Väggarna är fogade och väntar på att få silikon i hörnen och uppe vid taket. Det blir så snyggt! Jag blir så glad! Så till veckan är troligtvis första badrummet färdigt. Sen är det dags att riva nästa badrum. Har räknat de förpackningarna med kakel och klinkers som är kvar och det borde räcka, men kanske åker och köper ett par extra utifall att...

Fick banga festen igår kväll som vi skulle ha med kören. Jag är helt däckad av den här förkylningen och har jobbigt med andningen, luften kommer liksom inte ända ner. Ikväll är det dags för nästa fest och nu vill jag verkligen inte missa det, ska ta det lugnt idag (precis som om jag brukar anstränga mig mer än nödvändigt annars) kolla efter kläder att ha på mig och fixa lite med håret, då borde jag bli lite mera uppåt.

Nu ska jag leta runt på nätet efter en bra toapappershållare, det är jättesvårt att hitta någon som är bra! Vill komma bort från råttfällorna som gärna vill klippa fingrarna av en när man ska byta papper...

Täbbt i nätan

är det idag. Igår på jobbet var det som ett täcke lades över huvudet på mig och jag blev tvärförkyld. Pappa var ju superförkyld när de var här i helgen så det har väl hoppat över på mig nu då antagligen.

Händerna kliar fortfarande, det blossar upp utslag lite här och var, men det är inte samma desperata kliande som det var i söndags/måndags i alla fall. Så jag tar tavegyl och hoppas att det ska hjälpa.

Jag sökte ett nytt jobb igår! Satt på jobbet och skrev för det skulle in senast igår och jag hann inte färdigt hemma och tänkte att det var väl inte meningen då. Men det känns så dumt att skippa det bara för att jag blev tvungen att åka till jobbet så då plitade jag ihop CV och personligt brev vid en dator på jobbet och skickade in. Jag måste ju göra någonting i alla fall! Känns bättre än att vara ett offer. Var på info från Trygghetsrådet också och ska väl ta ett personligt samtal med dem någon dag.

Kakelkillarna var här igår och hängde upp kakel som de uttrycker sig. Det blir så fint! tjoho! De ska väl tillbaka idag och sätta fogarna och lägga golvet också. Stod och tittade på det som är klart för en stund sedan och då såg jag att ett par av dekorlisterna sitter åt fel håll! oups! Hoppas de kan fixa det utan större ansträngning... Det är ju inte så att man ser det på direkten, men nästan... så jag vill då få det ändrat.

ha det bra kram rosa

bedövad

hur sjutton kan en bedövning sitta i så himla länge!?  var hos tandläkaren vid halv två och 4 och en halv timme senare så börjar den äntligen släppa.
Dagen har inte varit något vidare, jag har varit så himla ostadig i humöret hela dagen. Vaknade jättetidigt imorse vilket inte är likt mig och sen låg jag mest och väntade på att det skulle bli morgon. Tills klockan verkligen ringde, då ville jag minsann sova. Sen kom jag på att hantverkarna kunde dyka upp när som helst, de har nyckel men ändå! så jag kastade mig ur sängen och gjorde mig presentabel. Sen att de kom när jag satt på toan är ju en annan femma...

Den gegga de hade på väggarna i badrummet, den luktar inget vidare. Vet inte om den kanske har med min allmänna irritation att göra, den tyngd som ligger över bröstet. Det är fortfarande kvar fastän jag inte är hemma i lukten utan sitter på jobbet.  Här är det dämpad stämning och det känns konstigt att sitta och låtsas som ingenting med kunderna. Köra på som vanligt bara med ett glatt leende i rösten. Det känns falskt men förhoppningsvis märker inte kunderna det.

Jag har haft ett litet samtal med personalavdelningen, har fått uppsägningspappren som ska fyllas i. Imorgon ska jag på infoträff med trygghetsrådet, hoppas det ger något!

Imorgon ska det börjas kaklas i alla fall därhemma, det ser jag fram emot! Äntligen lite action!

uppsagd...

Vilken vecka och den har bara startat...
jag har gift mig
jag har fyllt 40 år
jag har fått en allergisk reaktion mot min medicin
jag har blivit uppsagd.
JAG och hela Gävles enhet på Eniro har blivit uppsagda idag. De stänger hela klabbet. låser dörren och kastar nyckeln. Så nu ska man börja om jobbsökarcirkusen igen. precis när jag fått en ny anställning så försvinner den tryggheten. Skit.

Jag åkte hem och målade badrumstaket. Det är inte ett jobb som jag ska ha som heltid kan jag säga. Får nog göra om det en gång till så det blir lite jämnare.

Är det någon som behöver en 40 årig kvinna som gillar att jobba med människor  (och inte med målarfärg)  är lojal och jobbar bra, har lätt att lära och tycker om att lära ut så är jag tillgänglig nu!
Ansökningarna kan skickas via mail och jag ger er besked så fort jag kan.

Nu ska jag gå och sjunga, det är en bra terapi.

Man tackar!

Tack för alla gratulationer här i bloggen! Jättekul! och Anna Loo, så kul att du har hittat hit!
Det har varit en händelserik helg. Här kommer resumen.

Lördag 5 april. 10.30 ringer jag mina föräldrar och säger att vi ska gifta oss idag kl 14 så kom och var vittnen. När pappa plockat upp hakan från golvet så sa han, vi kommer. Typ, detta är ju en resume....

10.35 ringer till brorsan och säger samma sak plus att jag ber honom om hjälp att hämta ett blommogram från Brynäs blommor, deras bud är sjukt och kan inte komma ut.

13.20 springer runt hemma, tjatar på sonen att klä på sig, sminkar mig, kämpar med strumpbyxorna som ska trycka till och hålla emot allt som sticker ut och funderar vart vittnena har tagit vägen.

13.22 vittnena, alltså föräldrarna och brodern, anländer. Jag kämpar med säkerhetsnålar som ska fixa looken på sambons skjorta. morfar får fortsätta med tjatet på sonen.

13.43 mot staden, leta en parkering en lördag är ingen hit. Parkerar på nian.

13.58 Halvspringer mot Stadshuset. Vi skulle egentligen redan varit där, skit också så himla typiskt oss. Ser en kvinna på Stadshusets baksida på väg ut mot gångbanan. Känner på mig att det är vår vigselförrättare och hon ser nog på min desperata blick att det är mig och oss hon väntar på.

Sen är allt lugnt. Monica tar hand om oss och jag varvar ner. Själva ceremonin blev inte så "In-ja-ja-Ut" som jag hade befarat utan hon tog sig tid, berättade lite om rummet vi var i, sedan så läste hon delar av mitt brev som jag skickat som handlade om hur vi träffades bland annat. Sedan så sjöng hon för oss och sa ord som hon beskrev som att "det här tror jag att du skulle säga till din sambo" och det hon sa stämde bra in i vad jag skulle ha kunnat säga om jag sagt något. Samma sak för sambons del, vad han skulle ha kunnat säga om han sagt något...  Sen blev det den del där vi sa ja och vi gav varandra ringar. Så numera heter sambon maken i bloggen istället :-)

Så nu är man fru. maka. gift. häftigt!

Sen firade vi hemma med familjen. Mat och tårta.

Själva FÖDELSEDAGEN idag har också varit fantastisk! Det kom människor jag inte träffat på flera år och det var så kul! Det kom ju människor jag träffade igår också och det var också kul förstås!
Jag har fått jättemycket blommor, fina presentkort, en härlig morgonrock som jag sitter i just nu och smycken (bla min mormors vigselring omgjord till ett hängsmycke där inskriptionen finns kvar).
Jättegoda smörgåstårtor och prinsesstårta blev det, och väldigt fint dukat. Tack Annelen o familjen!
Mamma som donat hela helgen och fejat hela kvartersgården, hur kan du få en medalj på Buzz som årets slöfock!? hahahaha!
Pappa som lagat mat hela helgen, tack för det!
Kajsan, det blev en dubbelchock för Fio idag :-)
Kram o godnatt, imorgon är det vardag igen!

Nygift :-)

då är man fru då :-)

hemligheten avslöjas...

imorgon :-)

KRAM


he's back

Nu har sonen återvänt till sin mamma och pappa efter 10 dagar hemma hos mormor och morfar. Han hade vuxit en halvmeter, minst.

VVS-killarna kom och tog hand om vårt gamla badrumsporslin som stått på gården sen förra veckan, skulle ju inte vara så kul att ha det här i helgen när det blir kalas...
Kakelkillen ringde vid tre-tiden och sa att han var på väg för att gjuta golv hos oss, fantastiskt! Det går som på räls tänkte jag, men han blev inte långvarig för det nya avloppet var för lågt så det skulle bli för mycket fall. Om jag inte minns fel just nu så skrev jag i bloggen förra veckan att vi hörde VVS-killarna dividera om att de tagit med en brunn som är för hög så de åkte och bytte. Och nu var den för låg. Så imorgon kommer kakelkillen tillbaka och tar med sig någon slags förlängning. Men, vem står för detta? En resa utan någon nytta både för VVS och för Kakel... Vi får väl se vad som händer.

RSS 2.0